Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya – mondta Deutsch Tamás, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos egy hétfői budapesti sajtótájékoztató

Deutsch Tamás (képünkön; MTI Fotó: Koszticsák Szilárd) emlékeztetett arra, hogy a kormányzat az uniós céldátumnál két évvel korábban, 2018-ra kívánja elérni, hogy minden háztartásnak módja legyen hozzáférni a szélessávú internethez.

A politikus hangsúlyozta: a konzultáció első kérdése éppen arra vonatkozik, hogy az áfa vagy a távközlési szektorra kivetett különadó csökkentésével, esetleg a piaci verseny élénkítésével járuljon hozzá a kormányzat a világháló használatának olcsóbbá válásához. A miniszterelnöki biztos elmondta: az elmúlt mintegy másfél hónapban több mint 15 ezren töltötték ki az InternetKon kérdőívét, számuk az elmúlt másfél-két hétben a korábbiaknál is nagyobb mértékben bővült. A részvételre július végéig minden, 14 évnél idősebb magyarnak módja van.