Több, mint 60 balatoni vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép 2017-es kiadása magyar és angol nyelven.

A készítők egész évben kiemelt balatoni kampányokat szerveznek, és markánsan képviselik a régiós összefogáson alapuló pozitív szemléletet. Magas minőség, egész éves nyitvatartás és összefogás – ezek a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb értékei – írja a Turizmus Online.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a rendhagyó térkép egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Korábban három térkép jelent meg, kettő északi parti és egy déli parti változatban. Az összefogásban résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt.

A szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzde, pálinkakészítő. Vannak köztük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás. Az idei térképen már a teljes balatoni régió megjelenik.

A Balatoni Gasztrotérkép együttműködő partnere 2017-ben a MOL Nagyon Balaton: a térképek megtalálhatóak lesznek a májusban megjelenő országos terjesztésű MOL Magazinban is. A partnerség megvalósulásával a kiadvány példányszáma a korábbiak hússzorosára nőtt.