Mintegy 600 tételre, köztük Keserü Ilona egyik festményére, valamint Sólyom László volt köztársasági elnök hivatali bútoraira is lehet licitálni a BÁV ART kétnapos tavaszi árverésén, amelynek május 14-én és 15-én a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad otthont.

Az árverés első napján 227 tételben órákat, ékszereket és ezüstműtárgyakat bocsátanak árverésre – tájékoztatott a BÁV ART.

Elárverezik egyebek mellett egy 17. századi, Memmingenben készült, tűzaranyozott ezüst, fedeles poharat, amelyen HF és VO monogramokkal nemesi családi címer látható. Az ékszerek között nagy érdeklődésére tarthat számot a különböző nagyságú régi és achtkant csiszolású briliánsokkal díszített art deco, arany, női szelence.

Az árverés második napján a fókusz a klasszikus és kortárs festményeken, bútorokon és műtárgyakon lesz. A 175 festmény között szerepel Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész 1990-ben készült Előérzet című alkotása, amely 36 millió forinttól kelhet el.

A tételek közül a gyűjtők érdeklődésére tarthatnak számot Sólyom László néhai köztársasági elnök hivatali szobájából származó bútorok, amelyek között sarokszekrény, tabernákulum, biedermeier íróasztal és ülőgarnitúra is megtalálható.

Az árverés tételeit május 4. és 12. között személyesen is megtekinthetik az érdeklődők a BÁV ART Aukciósház és Galériában.

(Forrás: MTI)