A Windows Hello funkció iPhone okostelefonokon is elérhető lesz – ígéri a Microsoft.

Nem feltétlenül a legszerencsésebb párosítás az Apple iPhone egy Windows 10 alapú PC-vel, de hamarosan a biometrikus azonosításra képes okostelefonnal is bejelentkezhet majd a felhasználó számítógépére – írja a computerworld.hu.

A Microsoft a jelszavakat akarja kiiktatni a Windows Hello technológiájával, amely ujjlenyomat, arc- és szivárványhártya-felismerés vagy egyéb mintaészlelés alapján is azonosítani tudja a felhasználót.

A Windows 10 operációs rendszert futtató eszközök mellett a technológia a továbbiakban más eszközökön, kiegészítőkön és alkalmazásokban is elérhetővé válik.

Ilyen kiegészítővel vagy alkalmazással az Apple iPhone-ról is elvégezhető lesz az azonosítás.

A Microsoft meggyőződése, hogy a biometrikus azonosítás nemcsak kényelmesebb, hanem biztonságosabb is, mind a PC-k, mind az online szolgáltatások használatakor, mivel nincs szükség jelszavak beírására és tárolására.

Miután a régebbi Windows 10 PC-ken nem található a biometrikus azonosításhoz szükséges ujjlenyomat-olvasó vagy infravörös kamera, a Microsoft olyan eszközök és kiegészítők fejlesztését szorgalmazza, amelyek kapcsolódni tudnak a számítógépekhez.