Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

16 találat a(z) "versenyfelügyelet" cimkére.

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

"Testsúlycsökkentő csodaszer" forgalmazóját bírságolta a GVH

2017. január. 12. 12:02
Nem bizonyult testsúlycsökkentő csodaszernek a zöld teában pácolt aszalt japán szilva. A terméket leszedték a boltok polcairól, a forgalmazó megbírságolta a GVH.

Összejátszott egymással a Duna House és az Otthon Centrum

2017. január. 10. 14:01
Felosztották a piacot, egyeztették áraikat, minimális közvetítői jutalékot határoztak meg a magyarországi lakásközvetői piac legnagyobb szereplői, a Duna House és az Otthon Centrum. A kartell miatt a társaságokat összesen több mint 75 millió forintra bírságolta a GVH.

Egy kézbe kerül két nagy magyarországi nyomdacsoport

2016. szeptember. 26. 19:02
A szórólap- és magazinnyomtatás piacának jelentős része, több mint kétharmada kerül egy kézbe, miután a GVH engedélyezte, hogy a német tulajdonú Fastrock felvásárolja az Ipress nyomdaipari vállalkozást.

Főleg kartellezés miatt bírságolt tavaly a versenyhivatal

2016. szeptember. 20. 15:00
Több mint ötmilliárd forint bírságot szabott ki tavaly a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A bírság nagyobb részét a versenykorlátozó megállapodások, a kartellezés miatt szabták ki - mondta Juhász Miklós, a GVH elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén kedden.

Megalapozatlan gyógyhatás és burkolt reklám miatt bírságolt a GVH

2016. október. 21. 11:21
Megalapozatlanul tulajdonított gyógyító hatást a Geo-Connect Pad és a Geo-Connect Bed termékeknek a Földelni Jó Kft. A társaság emellett burkolt reklámot tett közzé az Echo TV Elektro/Sokkk című műsorában. A GVH a céget és a tévécsatornát is megbírságolta.

Megtévesztette utasait a Kaland Travel

2016. november. 25. 16:31
A Kaland Travel Kft. hiányos tájékoztatást adott az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról, és megtévesztette a fogyasztókat az utazások áráról közölt tájékoztatásokkal. A versenyhivatal kétmillió forintra bírságolta a céget, és helyreigazító közlemény közzétételére kötelezte a vállalkozást.

Ezekre figyeljen, ha utazási ajánlatok közül választ vagy repülőjegyet vásárol

2016. november. 19. 09:30
Könnyen bevihetik az erdőbe a tengerpartra vágyó turistát az apró betűk, "reklámárak", és a végösszeget nagyban befolyásoló egyéb költségek. A Gazdasági Versenyhivatal összeszedte, mire érdemes figyelnie annak, aki repülőjegyet vásárol, vagy az utazási irodák ajánlatait böngészve tervezi meg utazását.

Gyógyszerész ajánlotta a gyógyszert – rossz ötlet volt

2016. november. 10. 14:01
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 150 millió forintra bírságolta a Merck Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft.-t. A társaság reklámjában ugyanis egy gyógyszerész ajánlotta a vény nélkül kapható, de gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémet.

Edukációs kampány segít visszaszorítani a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat

2016. november. 09. 16:00
A hazai vállalkozások kevesebb mint felénél vannak tisztában azzal, milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelni a hirdetésekkel, reklámokkal kapcsolatban. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok között segít eligazodni a GVH edukációs kampánya, amely egyaránt hasznos a cégeknek és a fogyasztóknak.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2