Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

10 találat a(z) "V4" cimkére.

Nemzetközi startup konferenciával zárult a nyár a Bálnában

2017. szeptember. 01. 17:00
A V4 országok legjobb startupjai mutatkoztak be augusztus 31-én a Bálna Budapest központban. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány „V4 EYES - Emerging Young EntrepreneurS” nemzetközi startup konferenciáján adták át a startup verseny díjait.

Együttműködésben a Visegrádi Négyek fejlesztési bankjai

2017. október. 06. 13:14
Budapesten tanácskoztak a Visegrádi Négyek (V4) fejlesztési bankjainak vezető szakértői. A fejlesztési intézmények elsősorban energetikai és közlekedésfejlesztési projektekben kívánják összehangolni tevékenységüket, de egyeztették az együttműködési területeket az EU források felhasználásának terén is.

Ötből négy magyar fiatal kedveli az Európai Uniót

2017. április. 04. 14:01
A visegrádi négyek országaiban, valamint Németországban és Ausztriában a fiatalok 77 százaléka pozitívumként tekint az Európai Unióban való tagságra – derül ki a Bertelsmann Alapítvány felkérésére készült felmérésből.

Nemet mondanak az agrárkamarák a szabadkereskedelmi egyezményekre

2016. október. 03. 14:00
A Visegrádi Négyek agrárkamarái nem támogatják az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást. Az EU és az Amerikai Egyesült Államok között előkészítés alatt álló szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán szorgalmazzák, hogy az Európai Unió zárja ki a mezőgazdasági és az élelmiszeripari ágazatot a tárgyalásokból.

Az Északi Áramlat-2 projekt felülvizsgálatát kérik a V4-ek

2016. március. 16. 09:32
A négy visegrádi ország a múlt héten felszólította az Európai Bizottságot: vizsgálja felül, hogy az Északi Áramlat-2 projekt összhangban van-e az európai szabályokkal.

Lengyelország átvette a V4 soros elnökségét

2016. július. 01. 09:02
Lengyelország egy évre átvette a visegrádi négyek csoportjának (V4) soros elnöki tisztségét. Az Európa előtt álló jelenlegi kihívásokra a lengyel elnökség a regionális együttműködés szorosabbra fűzésével akar válaszolni.

A támogatások csökkentésével fenyegette meg a V4-eket az olasz kormányfő

2016. február. 19. 08:00
A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében - közölte újságírókkal brüsszeli forrás péntek hajnalban.

Ázsiában népszerűsítik a V4-ek a turizmust

2016. február. 18. 10:00
Mintegy 302 ezer eurót költ az idén közösen a négy visegrádi ország a régió idegenforgalmának támogatására - közölte Klára Dostálová, a cseh regionális fejlesztési miniszter helyettese szerdán Prágában, miután Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia képviselői aláírták a megállapodást.

V4: London csak négy évig korlátozhassa az EU-munkavállalók szociális ellátását

2016. február. 11. 08:30
Nagy-Britannia legfeljebb négy évig korlátozhassa a külföldi uniós munkavállalók szociális ellátását - áll abban az MTI birtokába jutott nyilatkozattervezetben, melyet a visegrádi csoport tagországai fűzhetnek a brit reformelképzelésekhez.

Jobban szeretik a V4-eket, mint az EU-t a szlovákok

2016. április. 21. 08:36
Szlovákia nem túlzottan orosz-párti, de azt sem lehet róla elmondani, hogy nagyon Nyugat-orientált lenne – derül ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet a Szlovák Atlanti Bizottság és a Közép-európai Politikai Intézet készített.