Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

24 találat a(z) "szakemberhiány" cimkére.

A szakemberhiány jelenti a legnagyobb kihívást a hazai kkv-szektornak

2018. június. 13. 17:58
A hazai kkv-k több mint felének a szakemberhiány okozza a legnagyobb problémát. A cégek kétharmada szembesült már az elmúlt fél évben a munkaerőhiányra visszavezethető nehézséggel, szerintük tapaszalt és nagy tudású munkaerőt találni a legnehezebb.

Kétszer ennyi pilótára lesz szükség 2037-ig a Boeing szerint

2018. július. 25. 13:01
Az amerikai Boeing repülőgépgyártó frissített előrejelzése szerint 2037-ig minden eddiginél több, 790 ezer új pilótára lesz szüksége a légiközlekedési iparágnak a business jetek és polgári helikopterek pilótáit is beszámítva.

Több munkaerőt hoznának be Ukrajnából a cseh cégek

2018. augusztus. 06. 16:58
Felgyorsítanák az ukrán munkaerő behozatalát és megdupláznák az engedélyek számát a cseh cégek, mert a növekvő munkaerőhiány kezdi korlátozni termelésüket.

Hiába jók matekból, ma még kevés lány érdeklődik az informatika iránt

2018. április. 24. 14:32
Ma még feltűnően alacsony az informatikai szektorban dolgozó nők aránya, de a szakma egyre nyitottabb, sőt az IT szféra valódi karrierlehetőséget biztosít számukra. A képzési és átképzési programoknak köszönhetően ma már szinte bárkiből sikeres informatikai szakember válhat, a befektetett erőforrások pedig hamar megtérülnek.

Igény lenne rá, de hiányzik a szakértelem a hazai cégek digitális fejlődéséhez

2018. április. 10. 13:58
A Magyarországon működő közép- és nagyvállalatoknál fontosnak tartják a digitális eszközök használatát, 91 százalékuk jelentős üzleti potenciálként tekint rá, ennek ellenére a cégek alig fele nem rendelkezik digitális stratégiával, ráadásul öt vezetőből csak egy érzi magát ehhez felkészültnek.

Koji László: felnőttképzésre, átképzésre és továbbképzésre van szükség az építőiparban

2017. szeptember. 27. 15:02
A magyar építőipar nyolc éves recesszió után a piaci szereplők reális várakozásai szerint tartósan növekedési pályára kerül. Ez számos kihívás elé állítja az építési vállalkozásokat, ha a piacon, a versenyben sikeresen szeretnének helytállni – mondta el Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke

Keres annyit, mint egy kőműves? Most kiderül

2017. szeptember. 22. 17:14
A JóSzaki.hu a nála regisztrált 20 ezer mester körében végzett kutatás alapján infografikát készített arról, miért nehéz mestert találni a legtöbb szakipari munkára. Egy online alkalmazás segítségével pedig mindenki megnézheti, keres-e úgy, mint egy kőműves.

Publikussá tette mesterbiztosítását a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége

2017. szeptember. 20. 16:43
A Magyar Építőipari Szakemberek Közössége minden, az építőiparban dolgozó szakembereknek elérhetővé tette kedvezményes csoportos felelősségbiztosítását. A nyitásra azért került sor, mert szeptember 1-től az építő szakmák újabb körének kell kötelezően biztosítást kötni.

„Lehangoló a helyzet. Senki nem akar építő szakmát tanulni”

2017. november. 15. 16:59
A vállalat tapasztalatai és felmérései szerint a fokozódó szakemberhiány egyik fő oka, hogy egyre kevesebb fiatal választja az építő szakmákat.

Ugrásszerűen nőtt az informatikai képzésekre felvettek száma

2017. november. 14. 08:44
Az idei évben először nőtt ugrásszerűen az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek száma a felsőoktatásban. A jövőben több olyan program is indul, ami ezt a tendenciát tovább erősíti.

összesen: 24 db | 10 db/oldal

1 2 3