Tíz országban eddig több mint 2,5 millió darabot értékesített a Samsung abból a Galaxy Note 7 típusú okostelefonból, amelyet most kénytelen visszahívni és kicserélni, mert eddig két tucat készülék robbant és gyulladt ki az akkumulátor töltése közben.

A töltés közben kigyulladó vagy felrobbanó akkumulátorok miatt leállítja a Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását és kicseréli a már értékesített telefonokat a dél-koreai Samsung Electronics – jelentette be a vállalat pénteken. A Samsung közlése szerint a cég belső vizsgálata során kiderült, hogy a hibás akkumulátorok okoznak tüzet. Felhívták a figyelmet, hogy egymillió telefon közül mindössze 24 esetben fordult ez elő, azonban visszahívják az összes eladott telefont.

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója augusztus 19-én dobta piacra legújabb telefonját 10 országban, és eddig több mint 2,5 millió darabot adott el. A Credit Suisse számításai szerint a visszahívás és az elhúzódó szállítások miatti bevétel-kiesés a legrosszabb esetben mintegy 5 százalékkal, 1,34 milliárd dollárral csökkentheti a cég idei működési eredményét. A mobiltelefon üzletág a Samsung Electronics első féléves eredményének 54 százalékát adta (MTI)