A Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében megjelent a „Közel nulla energiaigényű épületek létesítése mintaprojekt jelleggel” című (KEHOP-5.2.5.) felhívás.

A tervezett keretösszeg 5,65 milliárd forint; a forrást a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A támogatási kérelmeket 2016. szeptember 19-től október 14-ig lehet benyújtani.

A felhívás kiemelt célkitűzése, hogy a közszektor útmutató példáját hangsúlyozva, költségvetési szervek részére mintaprojekt jelleggel, a 2010/31/EU irányelvben foglaltak szerinti új, közel nulla energiaigényű épületek létesítését támogassa – indokol a kiíró.

És ki pályázhat?

Támogatási kérelmet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II. 29.) kormányhatározatban nevesített támogatást igénylők nyújthatnak be – olvasható a felhívásban. A nevesített kiemelt projekteket és a támogatást igénylők körét a határozat II. sz. melléklete sorolja fel – az 5.2.5-ös kódszámú pályázatot itt nem találtuk. Annyi biztos, a kormány 8 támogatott támogatási kérelemmel számol.