A szöveget élő videóval dobhatjuk fel, és megmutathatjuk magunkat, környezetünket a Messenger fejlesztése után.

A Messenger legújabb továbbfejlesztéséhez valószínűleg a Snapchat inspirálta a Facebookot, az Instant Video nevű új funkcióval ugyanis csetelés közben élő videókat adhatunk a beszélgetéseinkhez – írja a computerworld.hu.

Ha szeretnénk megmutatni, hol vagyunk, vagy arcunkkal személyesebbé akarjuk tenni a beszélgetést, nem kell kilépnünk a csevegő ablakból, és külön videóhívást indítanunk.

A szolgáltatás nagyon hasonlít ahhoz, amit a Snapchat már régóta nyújt, és röviddel azután jött ki, hogy a Facebook tulajdonában lévő Instagram „Instagram Stories” nével lényegében megépítette közösségi hálózatában a Snapchatet.

Az instant videó indításához az app jobb felső sarkában lévő kameraikonra kell koppintani, és a videokép azonnal megjelenik a beszélgetőtárs oldalán. Alapbeállításban a hang ki van kapcsolva, ami segít elkerülni a kínos pillanatokat.

Az instant videó csak a csevegésből érhető el, és mindkét oldalon a legfrissebb Messenger-változatnak kell futnia, érdemes tehát ráfrissíteni az App Store-ból, illetve a Google Playből.