A Vodafone Magyarország új feltöltőkártyás csomagot vezet be – jelentette be a társaság hétfőn.

Az egységes belföldi perc- és SMS-díjú csomaggal a társaság számításai szerint átlagos forgalom esetén a mobilhasználat havi költsége 600 forint körül alakul, adatforgalom nélkül. Mobilinternet igénybevételéhez kiegészítóőadat-csomagot lehet vásárolni, illetve a külföldi használathoz roamingcsomagot.

A Vodafone a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adataira hivatkozva azt közölte, hogy Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók átlagosan havi 17 hívást indítanak, hívásaik átlagosan 1,7 percig tartanak és havi 29 percet tesznek ki, emellett átlagosan havi 3 SMS-t küldenek.

Ez az átlagos forgalom az NMHH adatai szerint – a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival – kivétel nélkül több mint ezer forintba kerül.

Közölték azt is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi SIM-kártya 40,9 százaléka, mintegy 4,8 millió feltöltőkártya. A Vodafone ügyfelei között a feltöltőkártyát használók aránya 39,3 százalékos. (MTI)