Gyengébb minőségű, alacsonyabb áron beszerezhető tőkehúsokra váltott a Tesco. Tovább szűkül a legnagyobb piaci szereplő árukészlete.

A korábbiaknál alacsonyabb beszerzési áron, gyengébb minőségű tőkehúsokat rendelt beszállítóitól a Tesco áruházlánc, a termékek fogyasztói ára azonban nem lett alacsonyabb az üzletekben – értesült a Magyar Idők.

A lapnak több, a céggel jelenleg is beszállítói kapcsolatban lévő vállalkozó – neve elhallgatását kérve – azt jelezte, hogy az utóbbi időben a megrendelések során a vállalat képviselői kifejezetten az árak mérséklésére helyezték a hangsúlyt, szemben azzal, hogy megfelelő minőségű termék kerüljön a pultokba.

– Az illetékes úgy fogalmazott: nem baj, ha rosszabb a minőség, csak olcsóbb legyen az áru – mondta a lapnak egy sertéshúsokat beszállító cég vezetője, említve, hogy az alacsonyabb árú alapanyag például a sertés egyes részeinek zsírosabb változatát jelentheti, amely kevesebb színhúst tartalmaz.

Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a nyomott beszerzési árral megszerzett különbözet nem jelentkezik a húspultok fogyasztói áraiban. Például a darált sertéshús akció keretében kilogrammonként 899 forintba kerül a Tescónál, míg egy másik nemzetközi áruházlánc ugyanezért 719 forintot kér. A friss sertéskaraj ára a Tescónál akciósan 1349 forint, míg a másik vállalat kínálatában 1045 forint.

A Tesco azt közölte: a választék változása nem áll összefüggésben a korábban kommunikált, a céget érintő átalakításokkal. A lánc mindig a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja ki a kínálatát, amihez a csaknem hárommillió, Clubcard pontgyűjtő kártyával rendelkező vevőjük fogyasztási szokásait elemzik. – Ez alapján van olyan termékkör, amit lehet szűkíteni – jegyezte meg a vállalat sajtóosztálya. Hangsúlyozták, hogy az árukészlet csökkenése nem jelenti a választék csökkentését, pusztán a készletek optimalizálását, ami mindig az aktuális forgalomhoz igazodik.