Az orosz állami biztosító társaság cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint az Egyiptom fölött lezuhant utasszállító gép áldozatainak hozzátartozói kötelesek visszafizetni a kártérítést.

Az Ingoszsztrah orosz biztosító társaság igazgatója szerint teljesen megalapozatlanok a visszatérítésről szóló „információk”. Karen Aszonjan szerdán Moszkvában azt mondta, hogy eddig több mint 260 millió rubelt (3 milliárd forint) fizettek ki, s a kártérítés még nem fejeződött be.

Az orosz sajtóban néhány napja arról cikkeztek, hogy a felrobbantott gép esete nem tartozik a biztosítási kategóriába. Ezért a hozzátartozóknak bírósághoz kell fordulniuk a kártérítésért. Azok pedig, akik már kézhez kapták az összeget, kénytelenek lesznek azt visszautalni a biztosítónak, s erről hamarosan értesítik őket. Aszonjan szerint ebből semmi nem igaz.

A Sarm es-Sejkből Szentpétervárra tartó Airbus A321-es gép október 31-én zuhant le a Sínai-félsziget fölött, fedélzetén 224-en tartózkodtak, valamennyien életüket vesztették. A vizsgálatok szerint a gép fedélzetén pokolgép robbant – a merényletért az Iszlám Állam terrorista szervezet egyiptomi szárnya vállalta a felelősséget. Vlagyimir Putyin orosz államfő elrendelte, hogy a merénylőket fogják el, legyenek bárhol is a világon. Egyben megtiltották az orosz utazási irodáknak, hogy Egyiptomba utakat indítsanak.

A biztosító a tragédia után néhány nappal azt közölte, hogy utasonként maximum 2 millió 48 ezer rubelt lehet kifizetni. A társaság egyébként tavaly év végén 1,6 milliárd rubelt fizetett a gépet üzemeltető légi társaságnak.