Alba Regia Feszt, ArTúr fesztivál, Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál, Hungarikum Fesztivál, Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál, Barokk esküvő, Factory Fesztivál, Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál, Koronázási Ünnepi Játékok, Bor, mámor, Bénye: a hét rendezvényei közül válogattunk.

2016. augusztus 9-11. Alba Regia Feszt (Székesfehérvár)

A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnő, Sena koncertjeit élvezhetjük.

2016. augusztus 9-13. 15. ArTúr fesztivál (Mezőtúr)

Kortárs képzőművészeti és néprajzi kiállítások, táncművészeti, komolyzenei, népművészeti rendezvények, gyermekprogramok, színházi előadások gazdag kínálatából válogathatnak a látogatók.

2016. augusztus 9-14. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál (Gyöngyös)

A több mint húszéves múltra visszatekintő nemzetközi folklórfesztiválon az idén 6-8 külföldi és 3-4 magyar együttest várnak.

2016. augusztus 11-14. 9. Hungarikum Fesztivál (Szeged)

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására idén 9. alkalommal nyitja meg kapuit a Széchenyi téren.

2016. augusztus 12-13. IV. Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál (Fertőd)

A barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit kívánja feleleveníteni a fesztivál, amelynek főzőversenyén profi és amatőr szakácsok is összemérhetik tudásukat.

2016. augusztus 12-14. Barokk esküvő (Győr)

A barokk vőlegény és menyasszony több ezer ember előtt fogad egymásnak örök hűséget Győrben. Hagyományőrző vásárosok, korhű programok és az elmaradhatatlan tradicionális esküvői ceremónia koronázza meg a nyári barokk hétvégét.

2016. augusztus 12-14. Factory Fesztivál (Miskolc)

A Factory Aréna hagyományaihoz hűen idén is megrendezi underground zenei fesztiválját az egykori diósgyőri vasmű területén.

2016. augusztus 12-14. Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál (Eger)

„Élje át a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival!” Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, vitézi próbával, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A fesztivál csúcspontjaként közel 150 vitéz katona eleveníti fel az 1552-es dicső várvédelem és a híres Egri csillagok című regény jeleneteit.

2016. augusztus 13-15. Koronázási Ünnepi Játékok (Székesfehérvár)

Életre keltett skanzen, középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti műalkotások a belváros házfalain, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok, királyaink koronázási ceremóniája az egykori koronázó bazilika romjai fölött. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén II. (Vak) Béla történetét eleveníti meg.

2016. augusztus 11-14. Bor, mámor, Bénye (Erdőbénye)

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált a festői Tokaj-hegyaljai faluban. A gasztronómiai élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett workshopok, kerékpártúrák és rengeteg érdekes program várja a látogatókat.

Fotó: http://www.mufegyor.hu.