Eddig 1400 pilóta és 7 ezer utasjelölt regisztrált a Skyüber platformján a világ több országában. A vállalkozásnak egyébként nincsen semmilyen kapcsolata a „földi” közösségi fuvarmegosztó vállalkozással.

A Skyüber az Uberhez hasonlóan működik. Kisgépek és akár helikopterek tulajdonosai, pilótái regisztrálnak egy platformon, s ugyanezt teszik, akik utazni kívánnak. A cél a költségmegosztás, hogy lehetőség szerint a gépeken ne maradjon üres hely.

A vállalkozás elindítója, két portugál, Carlos Oliveira és Joao Paulo Girbal a Microsoftot hagyta ott a saját bizniszért. Az első út Lisszabon és Braga között vezetett, az utasnak 35 eurót kellett fizetnie.

A cégalapítók azt mondják, mindent megtesznek azért, hogy ők legyenek a világon a legnagyobb magánflotta tulajdonosok, akiknek egyetlen saját repülőjük sincsen. A repülni vágyó nem a pilótának fizet, hanem a cégnek utalja át az összeget. A cég 20 százalékot megtart, 80 százalékot pedig átutal a magánrepülőgép tulajdonosának.

A cég szerint nem csak azok számára lehet érdekes a szolgáltatás, akik konkrét úti célokat akarnak elérni, hanem azoknak szintén, akiknek egyszerűen ahhoz támad kedvük, hogy beüljenek egy pilóta mellé.