Elkészült a Színes Város Budapest Fesztivál utolsó két alkotása. Ruben Sanchez óriás falfestménye az I. kerületi Csalogány utca egyik tűzfalát, Bakos Zsuzsi bor tematikájú műve a berlini Tasdorfer utcát színesíti.

A fesztivál idei témája, a bor és a gasztronómia volt. Kiemelt városként a street art központjának számító német fővárost választották. Három alkotó is érkezett Berlinből Budapestre, valamint egy művész elutazott a Színes Város felkérésére Berlinbe megfesteni egy falat – írja a turizmus.com.

Az iamsuzie művésznéven alkotó Bakos Zsuzsi a bor tematikáját választotta, azon belül is a Tokaji aszút, amelyet királynőként ábrázol. Az alkotás Berlinben, a Tasdorfer Strasse egyik házfalán látható.

Ruben Sanchez Madridban született, majd Barcelonában nyitotta meg stúdióját. A spanyol művész a tradicionális, 16. századi csendéletekből merített. Ruben a sötét és sóvárgó látásmód helyett színes és életteli csendélet létrehozására törekedett. A modern kor felfogására utalva az élet szeretetét, élvezetét hangsúlyozta.

Alkotása Budapesten az I. kerület Csalogány utca 36. szám alatti tűzfalat díszíti.