Szeptemberben a benzin esetében literenként 330 forinton, míg a gázolajnál 334 forinton számolhatnak el üzemanyagköltséget számla nélkül a magánszemélyek. Ez literenként mintegy tíz forinttal kedvezőbb a jelenlegi átlagáraknál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette internetes oldalán a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban szeptemberben alkalmazható üzemanyagárakat. A 95-ös ólmozatlan motorbenzint literenként 330 forinttal, a gázolajat literenként 334 forinttal, az autógázt pedig 201 forinttal lehet elszámolni szeptember 1. és szeptember 30. között. Ha a személyijövedelemadó-törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszereznie – hívta fel a figyelmet a NAV.

Az adóhatóság által meghatározott elszámolási árak a jelenlegi átlagárak alapján igen kedvezőek az autósoknak. A Mol legutób múlt pénteken változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árain, a 95-ös benzinét akkor bruttó két forinttal csökkentette, míg a gázolajét bruttó négy forinttal mrsékelte. A csökkentéssel a benzin átlagára 321-322 forintra, a gázolaj ára pedig 319-320 forintra mérséklődött – tehát a jelenlegi árak alapján az autósok literenként mintegy tíz forintot nyerhetnek.