Úgy tűnik, a Klik működésével kapcsolatos problémák nem vették el a kormány kedvét attól, hogy önkormányzati feladatokat központosítson. A kabinet ezúttal a közétkeztetést, vagyis többek között az iskolák és kórházak menzáinak ellátását vonná össze egy kézbe.

A kormányzat állami kézbe venné a közétkeztetést, a kabinet már tárgyalt is a javaslatról, amely szerint teljes egészében elvenné a terület felügyeletét az önkormányzatoktól – írta a Magyar Idők. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ha jól szervezik meg a szolgáltatást, akár csökkenhetnek is az árak, hiszen a közétkeztetésben jelenleg részt vevő magáncégek főképp a profit megszerzésében érdekeltek.

A lap közlése szerint a közétkeztetés számos területre kiterjed. Idetartozik minden olyan rendszeres étkezést biztosító, szervezett közösségi ellátás, amelyet nevelési-oktatási intézményekben, állami és önkormányzati finanszírozású nyári táborokban, fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményekben, szociális ellátás, gyermekjóléti alapellátás és gyermekvédelmi szakellátás keretében ellátott személyek részére, többnyire előre megrendelés alapján a nap egy meghatározott időszakában, meghatározott időtartamban nyújtanak.