Emelte a munkavállalók követeléseit a sztrájkbizottságot alapító szakszervezet a Tesco vezetőségétől: az online üzletág mellett az áruházak dolgozói számára is immár egységes, 35 százalékos béremelést kérnek az idén.

Letesztelték az elmúlt napokban a Tesco áruházlánc online szolgáltatási területén tervezett jogszerű sztrájk tervezett forgatókönyvét, így szinte bizonyos, hogy áprilisban fennakadások várhatók a házhoz szállítási üzletágban – tudta meg a Magyar Idők.

Ezzel együtt a múlt héten sztrájkbizottságot alapító munkavállalók, illetve az őket képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete kedden úgy határozott, hogy az online területen kívül a hagyományos áruházakra is kiterjesztik béremelésre vonatkozó követeléseiket.

A Tescóval csütörtökön kezdődő sztrájktárgyalásokon immár valamennyi Tesco-alkalmazott, vagyis több mint 16 ezer ember számára két lépcsőben, 2016 áprilisában és szeptemberében egységesen megvalósuló 20+15 százalékos béremelést kérnek a vállalattól.

Az ország több pontjáról jelezték elégedetlenségüket nem csupán a kiszállításban részt vevő dolgozók, hanem az egyes üzletek alkalmazottai is, például pénztárosok, árufeltöltők, raktárosok.