A hét rendezvényei, konferenciái, workshopjai, amelyek számot tarthatnak a hazai vállalkozók figyelmére.

2015. november 30. Az EU megújult kereskedelempolitikája, belső piaci akadályok és megoldások (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István út 10/a.)

Meghívott előadó Dirk Vantyghem a brüsszeli székhelyű EUROCHAMBRES nemzetközi igazgatója, aki ismerteti az EU megújult kereskedelempolitikáját és bemutatja, milyen belső piaci akadályokkal szembesülhetnek a vállalkozások és ezekre milyen megoldások kínálkoznak.

2015. november 30. Ipari és Innovációs Klub (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, II. emelet, Rainer terem, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Fókuszban a cégátörökítés. Az előadás keretében megtudhatjuk, mit kell tenni, és mit nem ajánlott, ha szeretnénk átörökíteni cégünket. Az előadást követő kerekasztal beszélgetés keretében cserélhetnek tapasztalatot a résztvevők a többgenerációs vállalkozások vezetőivel.

2015. december 1. Őrölni vagy őrlődni? – Hogyan kerüljek flow-ba? (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Ifjúság útja 1-3.)

Vágola Éva, tréner, pszichológus, pedagógus vezette gyakorlati foglalkozáson megismerkedhetünk a flow-élményével. Felfedezhetjük, hogy saját életünkben milyen érzelmi körforgások vannak jelen, és megtudhatjuk, ezeket hogyan kezelhetjük.

2015. december 1. A CSR (a társadalmi felelősségvállalás) mint a vállalatirányítás egyik útja (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u. 10/A Szávay terem)

A rendezvény célja, hogy rávilágítson a vállalkozások kezében milyen alternatív lehetőségek vannak arra, hogy figyelembe vegyék működésük gazdasági, társadalmi és környezeti hatásait. Az előadások után megismerkedhetünk a takarítószerek és takarító eszközök terén végbemenő innovációkkal.

2015. december 1. Magyar divattervezők (Polgárok Háza, Budapest, Visi Imre u. 6.)

A bemutatón Csernák Orsolya strassz designer magyar népművészeti ihletésű strassz és kristály ruhadíszítményeiben gyönyörködhetnek a résztvevők valamint Szépligeti Ágnes divattervező kollekcióiban, amelyek megalkotásakor a női szépség kifejezését és teljessé tételét helyezi előtérbe, klasszikus tradíciókkal ötvözve a modern nő sokoldalúságát.

2015. december 2. KÉPZÉS és INNOVÁCIÓ, mint az ágazat kitörései lehetőségei (BDSZ Székház, Budapest, Városligeti fasor 46-48.)

A Könnyűipari Ágazati Párbeszéd Bizottság és az ágazati partnerszervezetek által megrendezésre kerülő szakmai napon a textil-, ruhaipari, a textiltisztító, valamint bőr- és cipőipari vállalkozásokat érintő témákban, az ágazat kilátásairól és a szakember utánpótlás lehetőségeiről tartanak konzultációval egybekötött előadásokat a felkért előadók.

2015. december 2. Könyvelők Klubja (Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Tatabánya, Fő tér 36. IV. emeleti tanácsterem)

Herczigné dr. Soós Ilona gazdasági szakértő előadásában hallhatunk a 2016-tól életbe lépő számvitelbeli és adózási változásokról, az önellenőrzés feladatairól és az ellenőrzés könyveléséről, valamint a karácsonyi időszakra való tekintettel az előadás külön kitér a kuponos vásárlás könyvelésére, a bankkártyával történő magáncélú vásárlások kezelése és a munkába járással kapcsolatos költségtérítésekre.

2015. december 2. Tájékoztató a 2016-os adóváltozásokról (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Bemutatásra kerülnek a 2016-os adócsomag változózásai. A változásokban való eligazodásban Szabó Gábor, a NAV Dél-alföldi Regionális Főigazgatóságának tájékoztatási referense segít, aki az előadása után lehetőséget biztosít a felmerülő kérdések megválaszolására is.

2015. december 3. Könyvelők Klubja (Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Esztergom, Deák F. u. 14.)

2015. december 3. Odafigyelünk az igényére (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdaság Háza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A csoportos hiteltanácsadás célja, hogy a hitelkérelmek a szükséges adattartalommal kerüljenek a finanszírozó bankhoz. A bankok így hatékonyabban feldolgozhatják a beérkező igényeket, gyorsabban elő tudják készíteni a kapcsolódó szerződéseket. A Széchenyi Kártya Program több termékkel áll a vállalkozások rendelkezésére, állami támogatások mellett. Szóba kerülnek a biztonsági tartalékok, a fejlesztési hitelek és a szabad felhasználású hitelek. Az előadásokat követően személyes kérdések megvitatására is lehetőség lesz.

2015. december 3. K+F, Innováció a 21. századi Európában (Budapest, Lurdy Konferencia – és Rendezvényközpont (Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Minden évben megrendezésre kerül a K+F és Innováció a 21. századi Európában Konferencia és kiállítás, ahol az e témáért felelős kormányzati szervezetek, intézmények, a K+F-ben, innovációban érdekelt üzleti szereplők vesznek részt, külön kiemelve a startupokat és a spin-off-okat, valamint az innovátorokat, feltalálókat, a befektetőket és az e célra rendelkezésre álló támogatások, források, pályázatok témagazdáit, információkkal, tanácsokkal rendelkezőket.