A hét fesztiváljai, vásárai közül ajánljuk.

2015. december 3. VI. Tihanyi Forraltbor Főző Verseny (Tihany)

Tihany főterén kerül megrendezésre idén VI. alkalommal a Forraltbor Főző verseny. A lelkes csapatok versenyén kívül családi programokkal és kirakodó vásárral várják a látogatókat.

2015. december 3-5. 8. Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie Woogie (Győr)

A 8. Boogiefeszt programkínálata idén is minden érdeklődő számára tartogat nézni-, hallgatni- és táncolnivalót. Akik először találkoznak ilyen vérpezsdítő dallamokkal, azok is könnyen ráhangolódhatnak a boogie ritmusára, hiszen december 3-án 18 órakor egy ingyenes koncerttel veszi kezdetét a fesztivál az ÁRKÁD üzletházban. A legnagyobb győri bevásárlóközpontban otthonra lelt Boogie Christmas nevű kedvcsináló koncerten az adventi forgatag közönségét Dániel Balázs és triója mellett Pleszkán Écska énekesnő és Daniel Ecklbauer osztrák zongorista várja majd sok szeretettel és karácsonyi boogie-val.

2015. december 4-5. Karácsonyi készülődés (Salgótarján)

Kézműves vállalkozók és népi iparművészek, gyermek kézműves foglalkozással egybekötött vásárral várják hétvégén a Salgótarjánra látogatókat.

2015. december 4-6. Flóra – Virágkiállítás és Fazekas Vásár (Kecel)

A 2015. december 4-6. között megrendezésre kerülő FLORA Virágfesztivál főtémája idén a „Mesevilág” lesz. A keceli Városi Sportcsarnokban Megyeri János szobrászművész „Süsü és barátai – Életre kelt mesehősök” c. kiállításának mesefigurái (Süsü, Mirr-Murr, Pom Pom és társaik) virágokkal díszített jelenetekben fogadják a látogatókat. A jeleneteket keceli virágkötők – Balláné Szűcs Adél és kollégái, Farkas Bernadett és Polgárné Jónás Gabriella, Trepák Mária -, valamint a kiállítás berendezője, Gombás Attila készítik.

2015. december 4-6. I. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál (Budapest)

2015. december 4-6. Ünnepváró Vásár (Budapest)

A Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége idén harmadszor rendezi meg Ünnepváró programsorozatát, hogy december elején a Corvin téren és a Budai Vigadóban együtt készüljünk Karácsonyra.

Az ünnepre feldíszített Corvin téren a népi iparművészek mellett kézműves szakiskolák és fogyatékkal élők által készített, szakmailag ellenőrzött kézműves termékeket árusító cégek, civil szervezetek portékái is megvásárolhatók lesznek.

Népi iparművészeti és kézművestárgyakkal, néprajzi és népművészeti kiadványok vásárával, kedvezményes jegyárusítással, szabadtéri népzenei koncertekkel, gyerekprogramokkal, valamint kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

2015. december 5-6. Mikulás a Pusztai Állatparkban (Hortobágy)

December első hétvégéjén a Pusztai Állatkertbe is ellátogat a télapó, mégpedig szamár háton. Akad a puttonyában egy kis kézműveskedés, karácsonyi és asztali díszek, ajtókopogtató, adventi naptár készítése, karácsonyi vers és dal tanulás, mézeskalács sütés-díszítés.