A Samsung Electronics Europe bejelentette, hogy régió-szerte új szoftverfrissítést küld ki a Galaxy Note7 készülékekre, amely 60 százalékban maximalizálja az okostelefonok akkumulátorának feltölthetőségét.

A szoftverfrissítést október 31-én, hétfőn minden Európában működő készülék megkapja. A frissítés a vállalat legújabb intézkedése annak érdekében, hogy csökkentse a felhasználókat fenyegető kockázatot, és ezzel egy időben arra ösztönözze az európai Galaxy Note7 tulajdonosokat, hogy sürgősen cseréljék le készüléküket.

A Galaxy Note7 készülékek október 11-i visszahívását követően a Samsung az alábbi intézkedéseket hozta Európában:

  • Folyamatos kommunikáció a Galaxy Note7 felhasználókkal, hogy informálja őket a legújabb frissítésekről és tudnivalókról a www.samsung.com weboldalon és a Samsung közösségi média csatornáin.
  • Direkt kommunikáció a Galaxy Note7 tulajdonosok felé, ide értve az európai felhasználóknak szóló push notification üzeneteket, amelyekben arra ösztönzik őket, hogy a Galaxy Note7 készülékváltás program keretében mielőbb cseréljék le készüléküket.
  • Folyamatosan egyeztet és együttműködik a hazai beszállítókkal és viszonteladókkal annak érdekében, hogy minél hatékonyabbá tegye a készülékváltást a felhasználók számára.
  • Európa-szerte folyamatosan együtt dolgozik az illetékes szabályozó testületekkel és intézményekkel, hogy minden érintettet megfelelően informáljon terveiről és üzeneteiről. Így rendszeres párbeszédet folytat az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel (EASA) és a helyi légitársaságokkal, hogy pontos információt juttasson el a Note7 készülékek repülőn történő szállítására vonatkozó korlátozásokról.

Ez a kommunikáció járult hozzá ahhoz, hogy mára a Note7 készülékek kétharmadát visszaváltották Európában. A készülékváltási programban az ügyfelek több lehetőséggel élhetnek: a vételár teljes visszatérítésén kívül másik Samsung Galaxy okostelefonra cserélhetik készüléküket úgy, hogy az árkülönbözetet visszakapják.