Szemtanúk 100-300 euró (35 ezer-100 ezer) forintért kínálják exkluzív videófelvételeiket és fotóikat a szerda reggeli párizsi kommandós akcióról.

A L’Express beszámolója szerint még tartott a kommandósok akciója, amikor több szerkesztőséghez és tévéállomáshoz futottak be telefon hívások szemtanuktól, akik 300 eurót is elkértek egy-egy exkluzív felvételért.

A múlt pénteki merényletsorozat után egyébként a rendőrség, ha teheti, nem engedi esemény közelbe az újságírókat, mert olyan felvételek is készültek, amelyeket később a terroristák felhasználhatnak. A civilekkel, a környéken lakókkal szemben viszont tehetetlenek.

A szerdai akciót hajnali 4 óra után indították el a Stade de France stadiontól alig egy kilométerre található külváros egyik sétálóutcájában található lakásnál. Célpontja a 129 áldozatot követelő, múlt pénteki merényletsorozat feltételezett fő szervezője, a 28 éves (Marokkóban született) belga állampolgárságú, Abdelhamid Abaaoud. A férfi 2013-ban csatlakozott az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez Szíriában, amelynek egyik legismertebb arca és hóhéra lett. A kommandós rohamban három terrorista meghalt, öt embert elfogtak.

A pénteki merényletek felvételeiért ezer eurót vagy még annál is többet kértek a maszek fotósok.