A világ egyik legnagyobb ügyvédi irodája, a Dentons bejelentette, hogy 2017 elején elindítja a Nextlaw Global Public Affairs Network-öt, amely egy globális hálózat a public affairs cégek számára.

Már elkezdődött a pr-cégek felkérése, hogy csatlakozzanak a hálózathoz – írja a Kreatív Online.

Az új hálózat tagságát olyan különböző méretű cégek és szervezetek fogják alkotni, amelyek a lobbizás, a pr, a reklám, a grassroots-szervezés, a grass-tops elérés, a közvélemény-kutatás, valamint a digitális és közösségi média területén segítik ügyfeleiket a kormányzati politika vagy a közvélemény alakításában.

Joe Andrew, a Dentons globális elnöke szerint a médiaközpontú digitális világban gyakran szükséges a különböző szakterületek által nyújtott szolgáltatások – különösen a jogi képviselet és a public affairs tevékenységek – integrálása.

A public affairs hálózat kiépítése révén a Dentons bővíteni szeretné a már meglévő public affairs szolgáltatások kínálatát ügyfeleinek.

A hálózat a Dentons október 5-én elindított és több mint 300 ügyvédi irodával működő Nextlaw Global Referral Network-jéhez kidolgozott technológiát és támogatást használja fel. Ez lehetővé teszi a tagoknak, hogy ellenőrizzék más tagok szakmai alkalmasságát, valamint a róluk szóló szakmai véleményeket.

A hálózat ingyenes a csatlakozó public affairs cégek számára.