Ustream, Waberer’s, TV2. Az év legnagyobb realizált üzleteinek, azaz az exitek listáját állította össze a Forbes magazin októberi száma.

A Forbes becslése szerint 36,4 milliárd forintért cserélt gazdát a magyar alapítású sikercég, a Ustream. Az élő online közvetítést kínáló céget az IBM vásárolta meg. Az alapítóval, Fehér Gyulával interjút is közöl a lap.

Az exitek között az ezüstérmet Wáberer György hozta el, aki a saját nevét viselő fuvarozó cégen adott túl a lap becslése szerint 32,4 milliárd forintért. A vevő a MID EUROPA PARTNERS lett.

Az év komédiájából a harmadik legnagyobb exit lett a TV2 eladása, amelyet egy ideig egyszerre érzett a sajátjának Simicska Lajos és Andy Vajna. A menedzsment két tagja, Yvonne Dederick és Simon Zsolt – a Forbes számításai szerint – 19,6 milliárdért adott túl a bolton, a befutó végül a filmügyi kormánybiztos lett (bár a per még tart).

A TV2-höz képest fillérekért lelt új tulajdonosra a Class FM az év ötödik legnagyobb exitjének köszönhetően. A szintén a Simicska-birodalomhoz sorolt országos kereskedelmi rádióért a Forbes becslése szerint 3,5 milliárdot adott a Sláger Rádió Zrt. Az őszi frekvenciapályázaton kiderül, hogy lottóötös lesz-e a zsákbamacska.

Tizedik lett a ranglistán az a 2 milliárd forintra becsült  tranzakció, amelynek során a Szállás.hu portál az OTP és a Portfolion birtokába került.