Az idősebb magyarok európai kortársaiknál jobban aggódnak amiatt, hogy lemaradnak a technológiai fejlődés követésében. Nem is alaptalanul: míg Ausztriában az 55 év felettiek 42 százalékának van valamilyen táblagépe, itthon ez az arány csupán 11 százalék.

Az idősebb, 55 éven felüli magyarok 60 százaléka tisztában van vele, hogy a folyamatos technológiai fejlődés szükséges és elkerülhetetlen, ez az arány bőven meghaladja az európai 41 százalékos átlagot, ennek ellenére a nyugat-európai országokhoz viszonyítva sokkal kevésbé tudnak haladni a korral az idősebb magyarok – derült ki a Samsung legújabb kutatásából. Az idősebb korosztály az európai átlagnál (25 százalék) némileg jobban tart attól, hogy lemarad az új technológia megismeréséről és mindennapos használatáról (30 százalék).  

A magyar 55 éven felüli korosztály lemaradása több ponton érzékelhető: mindössze 6 százalék használ e-book olvasót, míg ez az arány Ausztriában és Hollandiában 21 százalék. Tableteknél még szembetűnőbb a különbség, a holland idősek 55, és az osztrákok 42 százaléka rendelkezik ilyen mobileszközzel, ezzel szemben a magyaroknak csupán 11 százaléka. A dolgok internete (IoT) majdnem feleannyira ismert kifejezés a magyar idősebb korosztály számára (7,6 százalék), mint az ugyanebbe a csoportba tartozó európaiak körében (14 százalék). (MTI)