A Világgazdaság csütörtöki lapszáma szerint február 1-jén újra megnyílik a Vidékfejlesztési program keretében meghirdetett, Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek című pályázat, ezenkívül további négy célra igényelhetnek még támogatást az erdőgazdálkodók.

A gazdasági napilap az Agrárminisztérium közlésére hivatkozva arról is beszámolt, hogy az erdőgazdálkodóknak meghirdetett pályázati felhívások keretében 2016 óta csaknem 17 ezer kérelem támogatásáról hoztak döntést, mintegy 44 milliárd forint összegben.

Mint írják, a Vidékfejlesztési programban jelenleg négy nyitott erdészeti pályázatra van lehetőség jelentkezni: erdősítésre, erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzésére, erdő-környezetvédelmi vállalások teljesítésére, valamint erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházásokra.

A héten újra elérhetővé váló pályázat keretében eddig több mint 1300 kérelem támogatásáról döntöttek az illetékesek, mintegy 900 millió forint értékben.

(NT)