Az FC Barcelona elindította hivatalos Viber chatbotját. A „BarçaViber Meccs Embere” szavazás mellett a szurkolók első kézből értesülhetnek a csapatot érintő hírekről.

A chatbot alig pár hete indult, mostanra már 4,4 millió követővel rendelkezik. A chatbot-ban megtalálható „BarçaViber Meccs Embere” aktivitásokon keresztül a szurkolók a mérkőzés izgalmát is fokozhatják: megtippelhetik a végeredményt, szavazhatnak a meccs legjobb játékosára, valamint értékelhetik a csapat teljesítményét.

A program, hogy még érdekesebbé tegye a szavazást, csupán hat játékost jelöl a „BarçaViber Meccs Embere” címre a világ egyik legnagyobb sportstatisztikai elemzője, az Opta hivatalos adatai alapján. Az Opta a mérkőzések közben folyamatosan követi a játékosok egyéni teljesítményét, a hat jelöltet ennek alapján határozzák meg.

Az a játékos, aki a legtöbb Meccs Embere szavazatot kapja, a szezon végén elnyeri a BarçaViber Év Játékosaelismerést.

A chatbottal való aktivitásaik révén a rajongók a BarçaViber Év Szurkolója” címért is versenyezhetnek. A győztes nyereménye egy VIP látogatás a Camp Nouba, ahol találkozhat a csapat szupersztárjaival.

A Viber-en keresztül elérhető FC Barcelona aktivitások a Chat Leap, az Inscouts és az Opta együttműködésével jöttek létre.