Megháromszorozta látogatóinak számát a harmadik alkalommal megrendezett Kerekdomb Fesztivál.

A 30Y koncertjével zárult vasárnap este a szeptember 8-10. között megrendezett harmadik Kerekdomb Fesztivál. A tokaji hegyvidék ékszerdoboza, Tállya először 2016 őszén, majd 2017 júniusát követően idén szeptemberben már harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Szeptemberben háromszor annyian voltak kíváncsiak a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló összművészeti fesztiválra, mint júniusban. A szüret jegyében megrendezett fesztivál könnyű-és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal és borpiknikkel várta a látogatókat.

Az összművészeti programkavalkádhoz egyre több helyi borászat is társult, amelyek a fesztivál alatt megnyitották pincéiket a nagyközönség előtt. A bortúrákra jogosító borútlevelekből ezúttal hatszor annyit értékesítettek, mint júniusban.

A boros programok mellett egyre többen érkeztek kifejezetten a kulturális programkínálat miatt Tállyára. Egyre több a visszatérő vendégünk, akiknek ezúttal közel 100 programmal készültünk” – mondta Szabó Réka, a fesztivál produkciós vezetője.

Egyre többen jöttek családdal, hiszen fontos pillére a fesztiválnak, hogy egész napos gyerekprogramokkal készültünk, ami nagyon vonzó a kicsikkel érkezők számára – tette hozzá Szabó Réka.

A Kerekdomb Fesztivál alatt hat környező település nyújtott a látogatóknak szálláshelyet, Tállyán pedig most először volt lehetőség sátrazásra.

A szeptemberi Kerekdomb Fesztiválon legtöbben a Bohemian Betyars, az Irie Maffia, a Tóth Verával kiegészült Random Trip, a Honeybeast és a Belmondo Akusztik koncertjén buliztak.

A komolyzenei koncerteknek otthont adó Maillot-kastély leglátogatottabb programjait az Amadinda és Szirtes Edina Mókus Quintetje adta, és sokan voltak kíváncsiak Lackfi János előadásaira is.

Fotó: Boltresz Attila