Magyarország első borturisztikai mobilalkalmazása, a Kóstolom és a Kutyabarát.hu együttműködést kötött, hogy a kutyatulajdonos borimádók is megtalálhassák azokat a helyeket, ahol hódolhatnak bor iránti szenvedélyüknek, és ahol kedvenc négylábújukat is vendégként kezelik.

Az igazi kutyások számára házi kedvencük családtagnak számít. Ahogy a kutyatartás kultúrája fejlődik hazánkban, egyre több vendéglátóhely és turisztikai szolgáltató teszi lehetővé, hogy a gazdáknak ne kelljen lemondani kutyusuk társaságáról semmilyen helyzetben.

A Kutyabarát.hu 2012-ben indult kezdeményezés, amelynek célja, hogy a kutyabarát helyek legnagyobb online adatbázisát hozza létre. Jelenleg közel 500 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató található meg a portálon.

„Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében” – fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor alapító.

A Kóstolom borturisztikai mobilalkalmazás fejlesztői és a Kutyabarát.hu tulajdonosa együttműködést indított, közösen térképezik fel a hazai borvidékek kutyával is látogatható helyeit.

„Jómagam is lelkes kutyatartó vagyok gyermekkorom óta. Éppen ezért a Kóstolom csapatával együtt személyesen is fontosnak tartom, hogy a kulturált, felelős állattartás minél nagyobb teret kapjon. Így az alkalmazáson belül is külön megjelöljük a kutyabarát helyeket” – mondta Pintér Zsolt, a Kóstolom alkalmazás megálmodója.

A kutyákat szívesen fogadó szolgáltatók mellett a Kóstolom applikációban további új elem, hogy az akadálymentesített helyeket külön megjelölik.

A Futurion által fejlesztett Kóstolom mobilalkalmazás idén augusztustól elérhető – regisztráció nélkül. Már közel 1000 féle bor található meg az adatbázisban, amelyeket a felhasználók értékelhetnek is. A partnerek száma is napról-napra gyarapszik, már közel 500 szolgáltató adatlapja érhető el egy gombnyomásra az appban.