A McDonald’s szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon mutatta be BringaMánia nevű mobilalkalmazását, amellyel a bicikliseknek szeretnék könnyebbé tenni a közlekedést.

„Aki az esti spinninggel kombinált reggeli autózás helyett az igazi biciklit választja, időt is spórolhat, hiszen két keréken a reggeli dugót is kicselezheti. Ehhez persze tudni kell, hogy merre futnak a legjobb bringautak a városban, és hogy melyik vezet el leggyorsabban úti célunkhoz” – véli a McDonald’s. A Bringamánia alkalmazással a legideálisabb biciklis útvonalakat tervezhetik meg maguknak a bringások – írja a Kreatív Online.

Tekerés közben elég csak időnként rápillantani a kijelzőre, mert az applikáció „manőverkártya” nézetében a felhasználó minden fontos információt egyszerre megkap, az útvonal hossza és a megtett táv pedig a navigációs képernyő tetején követhető. Az induláskor megadott címhez hangjelzésekkel irányít el bennünket az alkalmazás.

Az offline is használható térképen ujjmozdulatokkal lehet csúszkálni a nézetek között, de részletesebb áttekintésbe is bele lehet nagyítani. A térképen azt is nyomon követhetik a felhasználók, merre tekernek éppen ismerőseik.

A McDonald’s korábban is támogatta a biciklizés ügyét: a BringaMánia program 2010-es indulása óta 34 biciklis rendezvényen 73 ezer embert mozgatott meg.