Közel egy éven át 32 ezer európai vállalkozás versenyzett a 2015/16-os European Business Awardson. A Szallas.hu kategóriájában egyetlen magyar résztvevőként Ruban D’Honneur és Nemzet Bajnoka elismerést kapott. A cég sikeres növekedési stratégiáját díjazták.

A European Business Awards az elmúlt 10 évben a kiemelkedően eredményes európai cégek egyik legrangosabb versenyévé vált. Az RSM adótanácsadó cég által támogatott 2015/16-os megmérettetésen 33 ország 32 ezer vállalkozása mérte össze elmúlt éves teljesítményét üzleti mutatók, technológiai és innovációs paraméterek, valamint hr-tevékenységük alapján – olvasható a Turizmus Online-on.

A legjobb vállalatok kiválasztása során olyan ismert politikusok és gazdasági szereplők működtek közre, mint Yves Leterme, Belgium korábbi miniszterelnöke, Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója és Karel De Gucht, az Európai Unió korábbi kereskedelmi biztosa.

A Szallas.hu egyike volt azon 10 döntősnek, mely kategóriájában egyedüli magyar résztvevőként elnyerte a Nemzet Bajnoka és a „Ruban d’Honneur: The ELITE Award for Growth Strategy of the Year” (Az év növekedési stratégiájáért járó kiválóság elismerés) díjakat, amelyeket Szigetvári József ügyvezető vett át Milánóban.

A Szallas.hu-t 2007-ben alapító Dorcsinecz József és Varga Zoltán kezdetben kizárólag Magyarországra koncentráltak, s néhány év alatt piacvezetővé tették a szállásközvetítő oldalt. Ezt követően indult meg a külföldi terjeszkedés, melynek eredményeként tavaly már a Szallas.hu volt a legnagyobb horvát kiutaztató, míg idén Lengyelországtól várnak hasonló sikert.

A cég egy partneri megállapodás révén jelenleg 175 országba biztosít online szállásfoglalást magyar nyelven.