Rendszeres Kolozsvár–Bukarest járatot indít a Blue Air fapados légitársaság június harmadikától – jelentette be a kolozsvári nemzetközi repülőtér vezetősége hivatalos közleményében.

Heti négy alkalommal repülnek majd, a legolcsóbb jegy 89,99 lejbe kerül. A Bukarest–Kolozsvár–Bukarest útvonalon hétfőn, kedden, szombaton és vasárnap indulnak a repülőgépek. A kincses városból a román fővárosba délután, visszafelé reggel lesznek a járatok – írja a kronika.ro.

Január közepén a Wizz Air fapados légitársaság bejelentette: két új járatot indít ebben az évben Romániában. Júliustól Kolozsvár és Bukarest között, míg szeptembertől a Bukarest–Budapest útvonalon lehet majd repülővel közlekedni. Július 22-én indítják a Kolozsvár–Bukarest légi járatot, amely szombaton kívül naponta fog közlekedni, a repülőjegyek ára 39 lejtől kezdődik.

A Bukarest–Budapest útvonalon szeptember 19-étől lehet majd utazni hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, a díjszabások pedig 99 lejtől kezdődnek.

A Wizz Air még októberben bejelentette: Kolozsvár számára új repülőgépet vásárolnak: az Airbus A320 típusú, körülbelül 180 férőhelyes légi járművet ugyancsak idén júliusban helyezik forgalomba.