Az információs technológiák területén dolgozók havonta átlagosan 1 299 eurót keresnek. Az informatikusok jobban keresnek, mint a bankszektorban dolgozók.

Az országos átlaggal szemben az információs technológiák területén dolgozók a Kassai kerületben 6 százalékkal keresnek többet. Az IT területén a legtöbbet az igazgatók, az IT építészek és a projektmenedzserek keresnek. Az értékelésük áttekintése alapján egy IT építész átlagos havi bruttó bére 2 373 euró – írja a hirek.sk.

Öt évvel ezelőtt az informatikusok átlagkeresete bruttó 1.056 euró volt. Azóta fizetésük fokozatosan növekedett, átlagosan 4 százalékkal. Öt év alatt így az információs technológiák területén dolgozók bére bruttó 243 euróval nőtt.

Az informatikusok fizetése 50 százalékkal magasabb, mint a szlovák átlagfizetés. Szlovákiában a havi bruttó átlagkereset 859 euró.

Ha megnézzük az IT területén dolgozók fizetését, eltekintve a menedzserek fizetésétől, látható, hogy a Pozsonyi, Kassai és Zsolnai kerületben dolgozó informatikusok keresnek a legjobban az összes kerület közül. A Pozsonyi és az Eperjesi kerületben dolgozó informatikus bére között 598 euró különbség van.