Idén is a METRO biztosítja az alapanyagokat a hétfőn kezdődő Bocuse d’Or világdöntőre.

Hivatalosan ma kezdődik  a Bocuse d’Or világdöntője Lyonban, amely a világ legrangosabb, legismertebb gasztroversenye. Ezt megelőzően kontinensenként mérhették össze a tudásukat a séfek – olvasható a Turizmus Online-on.

Az ott elért eredmények alapján huszonnégyen indulhatnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük a magyar Európa bajnok, Széll Tamás és csapata.

A kiírásnak megfelelő menük elkészítéséhez a verseny főszponzora, a német cég biztosítja a válogatott alapanyagokat ebben az évben is.

A versenyt idén már harmincadik alkalommal rendezik meg. A jubileumi döntő éppen úgy szól a tradíciókról, mint az újításokról, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a húsos tál mellett hagyományosan készítendő halas fogás helyett most vegán tálat kell majd alkotniuk a versenyzőknek.

A verseny fő támogatójaként és hivatalos alapanyag-beszállítójaként a METRO vállalta, hogy friss árukészletéből 146 különböző terméket, főként zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, magvakat és hüvelyeseket biztosít a ringbe szálló séfeknek.

Maga a döntő két napon át, január 24-én és 25-én zajlik Lyonban, a magyar csapat kedden mutathatja be tudását. Széll Tamásék nyár vége óta készülnek a döntőre, hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval állhassanak a főzőboxba.