A Duna Takarék Bank csatlakozott az MBH Csoporthoz, a takarék ügyfeleinek a változás miatt nincs teendőjük – közölte az MBH Bank Nyrt.

Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46 százalékos közvetlen tulajdonát képezi. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, pénteken sikeresen megvalósult.

Tavalyi beszámolója alapján a Duna Takarék Bank a korábbi takarékszövetkezeti összeolvadásból kimaradt Duna Takarékszövetkezetből jött létre, 2,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az előző évet. A pénzintézet 128,3 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 7,2 milliárd forintos saját tőkével és 14 fiókkal rendelkezett.

A Duna Takarék Bank mostantól az MBH Csoport részeként, de önállóan, saját márkanév alatt működik tovább – jelezte az új tulajdonos.

Egerszegi Ádám, az MBH Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a Duna Takarék Bank kifejezetten erős betét- és hitelportfóliója, illetve meglévő fiókhálózata szervesen illeszkedik az MBH Bank növekedési stratégiájába.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete, amely csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 480 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6200 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.

(Forrás: MTI)