A Coca-Cola palackozócége, a CCHBC Magyarország lesz februártól a Rézangyal pálinkacég kizárólagos forgalmazója. A pálinkát a jövőben is a Rézangyal készíti majd.

Szorosabbá teszi együttműködését a Coca-Cola HBC és a Rézangyal Kft. februártól – olvasható a Kreatív Online-on. A két cég hat éve dolgozik együtt, a mostani megállapodás lényege, hogy a CCHBC Magyarország lesz a Rézangyal pálinkatermékek kizárólagos forgalmazója minden kereskedelmi csatornában, továbbá a Rézangyal márkajogai a CCHBC csoporthoz tartozó céghez kerülnek.

Ez annyiban változás a korábbi gyakorlathoz képest, hogy az eddigi disztibúciós együttműködés nem kizárólagos volt, mostantól azonban a CCHBC-nek a Rézangyal kifutó termékein kívül teljes körű értékesítési exkluzivitása lesz.

„A Rézangyal pálinkák gyártását továbbra is a Rézangyal Kft. végzi, Gaspari Zsolt tulajdonostársam irányításával. Az elmúlt években hozzám a marketing és a sales felügyelete tartozott, így – mivel ezek a CCHBC-hez kerülnek – a felszabaduló időmet és energiámat a Bistro Reklámügynökségre szeretném fordítani” – mondta Maros Róbert, a Rézangyal társtulajdonosa.

Maros azt válaszolta, hogy nincs szó különálló tranzakciókról, a márkákhoz kapcsolódó tulajdonjogok teljes egészében a CCHBC-hez kerülnek. Maros határozottan kijelentette, hogy a pálinkák gyártása nem kerül át a céghez.