Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

9 találat a(z) "robotika" cimkére.

Idén is egymásnak feszülnek a feltörekvő robotépítő bajnokok

2019. február. 12. 09:49
Budapesten és Nyíregyházán tartják meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) 2019-es válogatóversenyeit, az ezeken győztes robotépítő csapatok két nemzetközi világversenyen is képviselhetik Magyarországot.

A többség nem fél attól, hogy a robotok elveszik a munkáját

2017. május. 25. 15:31
A magyar munkavállalók többsége szerint nem kell tartanunk a robotoktól. Az új technológiák valójában növelik a rendelkezésre álló munkahelyek számát.

Felrobbant az amerikai robotikai piac

2017. június. 29. 13:15
Jönnek, sőt, itt vannak már az alkalmazottak munkáját kiegészítő, termelékenységet növelő robotok, a cobotok (collaborative robotok). Hatékony üzemeltetésük komoly kihívások elé állítják a vállalati IT-részlegeket.

Magyar csapat nyerte a washingtoni robotépítő versenyt

2017. július. 19. 17:45
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

Mesterség és intelligencia – Bárki dolgozhat Watsonnal

2016. október. 22. 10:00
Az iLex Systems Zrt és együttműködő partnerei által indított által indított jogi technológiai sorozat új cikkében Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója ad képet arról, hol tart napjainkban a mesterséges intelligencia kutatása és az automatizálás.

Robotok mérik az illesztéseket az Audi-gyárban

2016. június. 01. 13:03
Két robot segíti az Audi Hungaria Motor Kft. dolgozóit az autók fugáinak és az alkatrészek illeszkedésének mérésében.

Megadóztatná a robot munkásokat a Deutsche Post elnöke

2016. július. 11. 12:01
Az emberekkel végzett munka adóterhének csökkentését és a robotokkal végzett munka megadóztatását javasolja a Deutsche Post német postavállalat vezetője.

Robotokkal szedetné szét az atomerőműveket a Roszatom

2016. augusztus. 22. 09:31
Tíz éven belül robotot tervez kifejleszteni a Roszatom a nyomottvizes (VVER) és a csatorna-típusú, nagy energiakimenetű (RBMK) reaktorokkal felszerelt atomerőművek bontására és sugármentesítésre.

Robotika és jog: „a bonyolultabb esetekkel gondjaink lehetnek”

2016. április. 25. 18:28
Az Európai Parlament jogi szakbizottsága szakértőkkel vitázott a robotok megbízhatóságáról és a felmerülő biztonsági kérdésekről, illetve kockázatokról.