Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

12 találat a(z) "Kúria" cimkére.

Milyen határidőn belül kell jelezni a keresőképtelenség tényét és végét?

2018. március. 08. 11:27
Mi történik, ha megbetegszik a munkavállaló? Milyen határidőn belül kell jeleznie a munkáltatónak a keresőképtelenség – azaz a betegség – tényét, valamint azt, ha meggyógyult?

Így látja a Kúria a munkáltatók kártérítési felelősségét a munkahelyi egészségkárosodásoknál

2018. május. 14. 07:58
A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos perek egységes ítélkezési gyakorlata érdekében összefoglaló véleményt készített a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma. Ebben felsorolták azt is, mi tartozhat a munkáltató ellenőrzési körébe, ami megalapozza kártérítési felelősségét.

Döntött a Kúria: az áramszámláknak érthetőnek és követhetőnek kell lenniük

2018. május. 02. 16:30
Nem csak az a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek, fizetési felszólításoknak érthetőnek és követhetőnek is kell lenniük. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért az áramszolgáltatótól – hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Visszaélés az albérleti támogatással

2018. január. 31. 10:29
Az albérleti támogatás jogosulatlan igénybe vétele volt a tárgya egy nemrégiben a Kúria elé került ügynek: a Rátkai Ügyvédi Iroda összefoglalója.

Lehet-e felmondási indok a forgalom visszaesése?

2018. február. 15. 12:32
A gazdasági életben előfordulhat, hogy az eredmények csökkennek, a forgalom visszaesik és emiatt a munkáltató munkajogi lépésekre kényszerül, munkaviszonyokat szüntet meg. Kérdés, hogy lehet-e ezt jogszerűen tenni?

Sok múlhat az adóeljárási határidők betartásán

2018. február. 07. 10:31
A jövőben az adóhatóság rá lesz kényszerítve, hogy komolyan vegye a határozathozatalra nyitva álló törvényi határidőket, ugyanis a túllép és esetén nem róható ki adóbírság a cégekre. Az adózói oldalon viszont az észrevételek benyújtására kell különösen ügyelni a szigorú határidők miatt – figyelmeztet a Mazars.

Alaptörvény-ellenesnek minősített nyugdíjszabály

2017. szeptember. 19. 12:31
Az Alkotmánybíróság a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény végrehajtása tárgyában hozott rendelet kapcsán hozott a napokban megsemmisítő döntést – tájékoztatnak a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei.

Döntött a Kúria: a határidő lejárta után nem szankcionálhat a NAV

2017. október. 19. 17:45
Az adóhatósági eljárások jövőbeni menetét jelentősen befolyásoló ítéletet tett közzé a Kúria, amely az Art.-ben előírt határozathozatali határidő túllépéséhez fűz jogkövetkezményt. Döntése megerősíti, hogy a cégekre a jogszabályban meghatározott határidő leteltét követően nem szabható ki szankció – ellentétben az eddigi gyakorlattal, írja dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Kúria: módosítani kellene a cégvezetők felelősségének szabályait

2017. március. 29. 14:01
Ideje módosítani a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok (gt) vezető tisztségviselőinek a hitelezőkkel szembeni felelősségét rögzítő szabályokat a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának álláspontja szerint.

Előadássorozat az információs társadalom jogra gyakorolt hatásáról

2017. március. 19. 09:30
Az információs társadalom jogra gyakorolt hatásával foglalkozó előadássorozat kezdődik a Kúrián hétfőn. Az előadók az adatbázisok, az elektronikus eljárások, az interneten elkövetett személyiségi jogi jogsértések, az internetes vásárlások témakörét járják körül havi rendszerességgel, de szó lesz az elektronikus pénz és a vezető nélküli autók használatából adódó problémákról is.

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2