Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "érettségi" cimkére.

Főnök nélkül maradt a tételkészítő bizottság

2017. június. 29. 08:45
Lemondott a tételkészítő bizottság vezetője, mert bár az átlagosnál jobb eredményt értek el a diákok az ágazati komplex szakmai érettségi írásbeli vizsgákon, a gépészetvizsgán nem ez volt jellemző.

Az NSKI is támogatja az erdélyi magyar diákok érettségi-felkészülését

2017. január. 11. 10:15
Immár ötödik alkalommal szervez díjmentes érettségi felkészítőt románból és matematikából a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI). Idén tizenhárom településen szervezik meg a képzést.

Sajátos tanterv alapján érettségizhetnek a magyarok román nyelvből

2017. április. 06. 08:46
Elfogadta a román képviselőház azt a törvénymódosítási javaslatot, miszerint a magyar diákok sajátos tanterv alapján képességvizsgázzanak, illetve érettségizzenek román nyelv és irodalomból.

Rétvári: javul a diákok idegennyelv-tudása

2016. szeptember. 16. 09:00
A magyar diákok versenyképessége és idegennyelv-tudása folyamatosan javul, a kerettantervek nyelvtanításra fordítható óraszámai meghaladják az európai átlag óraszámot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Kész Zoltán írásbeli kérdésére.

Szigorítanák az érettségit Szlovákiában

2016. augusztus. 19. 11:30
Az érettségi írásbeli vizsgák ellenőrzésének szigorítását tervezi a szlovák oktatási tárca, hogy ne történhessenek csalások. Az iskolák még nem tudják, hogy személyi szempontból miként lesznek képesek eleget tenni az újabb követelménynek.

Kölcsönből támogatja a kormány az érettségi felkészülést Romániában

2016. április. 08. 15:45
A végzős diákok érettségire való felkészítésére, az iskolaelhagyás csökkentésére pályázhatnak a középiskolák. Az oktatási minisztérium e célra 200 millió eurós kölcsönt vett fel a Világbanktól, az összeget a hétéves futamidejű ROSE (Romania Secondary Education Project) program lebonyolítására szánják.

Ezért nyelvvizsgáznak kevesebben Magyarországon

2015. július. 23. 09:46
2006-ban tették le a legtöbb nyelvvizsgát, tavaly ahhoz képest ötvenezerrel kevesebbet. A tendencia állítólag az emelt szintű érettségi miatt változott meg.