Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

71 találat a(z) "bírság" cimkére.

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

Összejátszott egymással a Duna House és az Otthon Centrum

2017. január. 10. 14:01
Felosztották a piacot, egyeztették áraikat, minimális közvetítői jutalékot határoztak meg a magyarországi lakásközvetői piac legnagyobb szereplői, a Duna House és az Otthon Centrum. A kartell miatt a társaságokat összesen több mint 75 millió forintra bírságolta a GVH.

Panamai és Seychelle-szigeteki cégek utaztak magyar ügyfelek pénzére

2017. január. 10. 10:15
Összesen közel 300 millió forint bírságot szabott ki az IDW Consulting, a Goldstein Brokers és a Goldstein Equitas társaságokra az MNB, mert a cégek engedély nélkül gyűjtötték és forgatták magyarországi ügyfelek pénzét.

Engedély nélkül vásároltak magyarországi adósságokat

2017. január. 09. 15:31
Az MNB 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A.-ra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t, mert a társaságok úgy vásároltak fel magyarországi adósságokat, hogy arra nem volt engedélyük.

Több tucat ügynököt penderített ki az MNB a pénzpiacról

2017. január. 06. 12:31
Közel félszáz, a törvény által előírt felelősségbiztosítással nem rendelkező vagy annak meglétét az MNB felé nem igazoló pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza a jegybank.

Meghekkelte a tőzsdét a KBC Security megkergült informatikai rendszere

2017. január. 02. 17:31
Az MNB 8 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a KBC Securitiesre tiltott piacbefolyásolás miatt. A fióktelep hibásan működő informatikai rendszere automatikusan jelentős volumenű tőzsdei megbízást generált, ezzel befolyásolva az árfolyamok alakulását.

Főleg kartellezés miatt bírságolt tavaly a versenyhivatal

2016. szeptember. 20. 15:00
Több mint ötmilliárd forint bírságot szabott ki tavaly a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A bírság nagyobb részét a versenykorlátozó megállapodások, a kartellezés miatt szabták ki - mondta Juhász Miklós, a GVH elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén kedden.

Bírságmentesen engedélyeztethetők a korábban illegálisan létesített kutak

2016. szeptember. 16. 08:30
Törvénymódosítás teszi lehetővé, hogy bírság megfizetése nélkül kaphassanak fennmaradási engedélyt az idén június 4. előtt illegálisan létesített kutak, az engedélyeztetési eljárás megkönnyítése érdekében tájékoztató kiadvány jelent meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján

Szemet szúrt a felügyeletnek, hogy nem látszik a THM a Cetelemnél

2016. szeptember. 08. 13:31
Az apró betűs részben dugta el vagy egyáltalán fel sem tüntette a THM-et több reklámjában a Cetelem. A bankot nem először bünteti ezért a MNB, de úgy néz, másodszorra már tanult belőle a hitelintézet.

Hibásan küldött adatok miatt bírságolták az Égáz-Dégázt

2016. október. 28. 14:15
Hibásan vagy egyáltalán nem küldött adatot az energiahivatalnak az ügyfélkapcsolati szolgáltatásainak minőségéről az Égáz-Dégáz. A társaságot ezért tízmillió forintra bírságolta a hatóság.

összesen: 71 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8