Két héten belül végeznek az orosz szakemberek az egyiptomi nemzetközi repülőterek biztonsági auditálásával. Az eredmény ismeretében döntenek az orosz légi járatok újraindításáról.

Hétfőtől több tucat orosz szakértő dolgozik az egyiptomi nemzetközi repülőtereken, azt vizsgálják, hogy a légi kikötők mennyire felelnek meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

Egyiptomban még kedden is több mint 50 ezer orosz turista tartózkodott Hurghadán és Sarm-es-Sejken, őket folyamatosan szállítják haza. Vlagyimir Putyin orosz államfő rendeletben tiltotta meg, hogy a vizsgálatok befejezéséig menetrend szerinti orosz járatok közlekedjenek Egyiptom és Oroszország között. Kedden azonban nyilvánosságra hozták, hogy az EgyptAir az eddigi hetenkénti 3 helyett, 10-re növeli járatainak számát Moszkvába.

Ugyancsak kedden jelentek meg olyan sajtóértesülések, miszerint az orosz légi tiltás több hónapig is érvényben maradhat, hivatalos  források azonban ezt nem erősítették meg.

A Sarm-es-Sejk-Szentpétervár között közlekedő orosz járat október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten. Az Airbus A321-es gép fedélzetén 224-en voltak, valamennyien meghaltak. A katasztrófa negyven négyzetkilométeres körzetében folytatják a kutatást, több holttestet a mai napig nem találtak meg. Brit titkosszolgálati jelentések szerint biztosra vehető, hogy terrorista akció történt.

A KamaraOnline kommentárját itt olvashatja.