Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Mol-csoport 2015 harmadik negyedéves eredménye, az előző év azonos időszakához képest 21 százalékkal magasabb, 198,7 milliárd forint eredményt ért el

A pénzügyi gyorsjelentés szerint az idei első kilenc hónapban elért tisztított EBITDA 46 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 364,1 milliárd forintnál.

Az értékesítés nettó árbevétele 1122,4 milliárd forint volt július-szeptemberben, ami 16 százalékkal alacsonyabb a 2014 harmadik negyedévi 1341,9 milliárd forinthoz képest. Az első kilenc hónapban a vállalat 14 százalékkal kevesebb, 3173,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, mint egy évvel korábban – közölte pénteken a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a Mol-csoport harmadik negyedéves eredménye részben a külső környezet kihívásaival szemben ellenálló üzleti modellnek és a feldolgozás és kereskedelmi üzletág teljesítményének köszönhető.

Az alacsony olajár-környezet kihívásokkal szembesíti a nemzetközi projekteket a kutatás-kitermelés üzletágban, ugyanakkor a kelet-közép-európai érett mezők kitermelése az előző évi szinthez képest jelentősen emelkedett.

A Molhoz kapcsolódó hír egyébként, hogy ma 5 forinttal emelkedett a benzin és 4 forinttal a gázolaj ára.