Április 15-én és 16-án két vacsorát is rendeznek Hillary Clinton elnökjelölt aspiráns kampányának támogatására. Az elsőre 353 ezer 400 dollárba kerül a két személyre szóló meghívó.

Április 15-én a Hillary Victory Fund harmadik vacsoráját rendezi Kaliforniában. Ezen a demokrata párti elnökjelölt aspiráns Hillary Clinton mellett George Clonney és felesége lesz a házigazda. A szervezők igencsak borsos árat szabtak meg. Akik a hírességekkel egy asztalnál kívánnak helyet foglalni, azoknak a kétszemélyes belépőért 353 ezer 400 dollárt, vagyis több mint 110 millió forintot kell fizetniük.

Egy nappal később Clooney Los Angeles-i házába invitálja az adakozni kívánókat. Itt már fejenként 33 ezer dollárból (10 millió forintból) meg lehet úszni a vendéglátást.

Vendégekből pedig biztos nem lesz hiány. Az első vacsorán, amelyet tavaly decemberben Sting celebrált, 8 millió dollár gyűlt össze, és gyarapította Hillary Clinton kampánykasszáját.

Hasonló nagyszabású adomány- és kampánytámogató gyűjtéseket egyre gyakrabban rendeznek. Elsősorban azért, mert a törvény értelmében a magán személy az előválasztási, majd az elnökválasztási kampány során maximum 2700-2700 dollárral támogathatja favorizált jelöltjét. A céges adományok azonban, ahogy a vacsora árán is látjuk, nagyságrendekkel nagyobbak lehetnek.