Változások az elektronikus építési naplóban, hiteltanácsadás Széchenyi Kártyához, foglalkoztatási együttműködés a munkaerőhiány kezeléséhez – péntekig még ezeket a programokat választhatja.

Szeptember 13. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! (CSMKIK-székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A rendezvény egy országos programsorozat része, melyen a résztvevő cégek megkaphatják a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, így bizonyos pályázatok keretében 5 százalékkal több támogatást kaphatnak IKT-technológiák bevezetésére. E minősítés megszerzésének egyik lépése a rendezvényen való részvétel. A program során előadások hangzanak el vállalkozásirányítási rendszerekről, felhő alapú irodai megoldásokról, közösségi médiafelhasználásról és E-kereskedelemről, valamint a konferencia után lehetőség van személyes konzultációra az előadókkal.

Szeptember 14. Üzletkötés az ASEAN országokkal (Novotel Budapest Centrum Hotel, Budapest, Rákóczi út 43-45.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvény az ASEAN országok iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást az üzletkötéshez szükséges gyakorlati tudnivalókról, az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára, a térség befektetési lehetőségeiről. Az előadásokat követően a résztvevők konzultáción vehetnek részt.

Szeptember 14. Humán Klub (CSMKIK-székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Egy versenyző teljesítőképességén négy tényező javíthat: edzés, megfelelő étrend, sportpszichológia, dopping. Ugyanez igaz lehet a munkavállalókra is. Ezen párhuzamot fókuszban tartva az előadás a táplálkozás szerepéről szól, az emberi teljesítőképességre gyakorolt hatásait mutatja be, sportolói példákon keresztül. 

Szeptember 15. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! (VMKI-székház, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól. Meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket.

Szeptember 15. Foglalkoztatási együttműködés a veszprémi járásban – Műhelymunka, tájékoztató fórum (Veszprém, Brusznyai u. 2.)

A térségben egyre nagyobb problémát jelent a vállalkozások számára megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő megtalálása, amely már veszélyezteti a napi működést és a fejlesztések sikerességét. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató fórumra invitálja a vállalkozásokat: a rendezvényen a cégek képviselői, gazdaság-fejlesztési szereplők, szociális szövetkezetek képviselői együtt igyekeznek megoldást találni a problémára.

Szeptember 15. Széchenyi Kártya, mikrohitel – csoportos hiteltanácsadás (Gazdaság Háza, Székesfehérváron, Hosszúsétatér 4-6.)

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Program keretein belül a vállalkozások hat különböző hiteltermék közül választhatják ki a finanszírozási igényüknek legmegfelelőbb konstrukciót. Az állami támogatásokat az ügyfél automatikusan veheti igénybe. A Széchenyi Kártya igénylésének feltétele legalább egy naptári év lezárt és közzétett beszámolója. A finanszírozás előnyeit bemutató hiteltanácsadás célja, hogy kötetlenül – és kötelezettségmentesen – bemutassák azokat a forráslehetőségeket, amelyeket a vállalkozás az alapítás időpontjától növekedése ütemében igénybe tud venni.

Szeptember 15. Újabb változások az elektronikus építési napló használatában? – gyakorlati oktatás a Gazdaság Házában (Gazdaság Háza, Székesfehérváron, Hosszúsétatér 4-6.)

Az építési beruházások dokumentálására kötelező elektronikus építési naplót vezetni, mely sok esetben még nehézséget jelent a papíralapú építési naplóhoz szokott vállalkozásoknak. A vállalkozások támogatására, az építési napló vezetése tárgyában gyakorlati képzést szervez a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság Házában saját laptop használattal.