Szegedi Bortér, Budapesti nagy sportágválasuztó, Kalocsai Paprikafesztivál, Nemzeti Vágta, Édes Napok, Színházak Éjszakája, Zebegényi Sárkányfesztivál, Tökfesztivál, Szekszárdi Szüreti Napok, BME Egyetemi Napok, Balatoni Hajós Fesztivál és Kulturális Napok: programajánlatunk a hétre.

Szeptember 14-18. Bortér (Szeged)

Az idén immáron hatodik alkalommal megrendezett fesztiválon olyan zenei és kulturális csemegékkel várják a látogatókat, mint a Szegedi Szimfonikus Zenekar fellépése, a napi programokat záró Il Silencio Fúvós Quartett vagy a borászatot különféle képzőművészeti stílusokban megjelenítő állandó kiállítás.

Szeptember 16-17. XIX. Budapesti nagy sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó stb.), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek

Szeptember 16-17. XXVII. Kalocsai Paprikafesztivál

Kalocsa egyedüliként az országban, abban a különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. Kalocsa Város Önkormányzata az idei évben már XXVII. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált és XX. alkalommal a Paprikás Ételek Főzőversenyét, mely a világhírű fűszernövénynek, a sárközi ember piros aranyának ünnepe.

Szeptember 16-18. IX. Nemzeti Vágta

A Nemzeti Vágta a magyar városok, falvak ünnepe. Célja, hogy a nemzeti lovas hagyományt felelevenítse, új tartalommal gazdagítsa, és nagyszabású kulturális fesztivált hozzon létre. A Nemzeti Vágtán a magyar települések által nevezett lovak és lovasok, mérkőznek meg Budapesten a Hősök terén, ehhez méltó látványos és emelkedett körülmények között.

Szeptember 16-18. 6. Édes napok (Budapest)

A csokoládé- és édességünnepnek az idei évtől a Bazilika előtti Szent István tér ad otthont. Napközben a gasztroszínpadon előadások, workshopok, bemutatók lesznek, ahol az ország kiváló cukrászai, szakácsai mutatják be szakmájuk fortélyait, valamint közéleti szereplők készítik el kedvenc süteményüket, desszertjüket. Esténként kellemes jazz zene tölti be teret.

Szeptember 17. Színházak éjszakája (Budapest)

Egyre ismertebb és rangosabb esemény a Színházak Éjszakája Budapest fesztiváltérképén. Szeptember 17-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg ezt a különleges színházi nyíltnapot Budapest Főváros támogatásával, minden évben bővítve a résztvevő színházak listáját. Idén 30 teátrum alkot erre az éjszakára közel ezer fős társulatot.

Szeptember 17-18. V. Zebegényi Sárkányfesztivál

A Zebegényi Sárkányfesztivál olyan kétnapos családi program a Dunakanyar szívében, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik át a szabadság élményét sárkányeregetés közben. Az eddig eltelt 5 évben igyekeztek egy olyan ingyenes családi fesztivált létrehozni, ahol mindenki jól érezheti magát fűben fekve, sárkányt eregetve, koncertet, tücsökciripelést és gyermekkacajokat hallgatva.

Szeptember 16-18. Tökfesztivál (Rácalmás)

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tíz éve minden évben megrendezi szeptember második felében a Tökfesztivált. A három napos rendezvény alatt kiváló színpadi programok, több alkotótechnikát felvonultató kézműves foglalkozások, tökfaragás, madárodú készítés, tökös ételkóstolás, kiállítások és gyermek vidámpark, továbbá Tökpiramis építés és Tökkirály választás is várja az oda látogatókat. Az Ízek Utcájában különleges és hagyományos ételek és italok sora várja a haspártiakat.

Szeptember 15-18. Szekszárdi Szüreti Napok

Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, disco szórakoztatják a közönséget. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A szombat esti folklórműsorban megválasztják 2016. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viselik a kitüntető címet, és 2017-ben a rendezvény arcai lesznek.

Szeptember 13-15. X. BME Egyetemi Napok

Ha tanévkezdés, akkor BME Egyetemi Napok. Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja – 10 éves jubileum!

Szeptember 17-18. Balatoni Hajós Fesztivál és Kulturális Napok (Siófok)

Ismét megtelik a part zenével, tánccal és gyerek- és felnőtt szórakozási lehetőségekkel.