A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

Március 29. Szabályozási kérdések a logisztikában – MLBKT adó mini konferencia (Lurdy konferencia-, és rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14.)

Az üzleti és az azt támogató reálfolyamatok szabályozási környezetének folyamatos változása állandó kihívás elé állítja a cégek vezetőit, menedzsereit. Az adózási, vám és jövedéki jogszabályok ismerete, azok betartása és alkalmazásának ésszerű keretei alapvető fontosságúvá váltak. A szabályrendszer alkalmazásán túl a tapasztalatok megismerése az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő üzleti döntések kialakításában.

Március 29. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem)

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire, ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formák (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom) nemzeti és nemzetközi vonatkozásait, azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat. A képzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul és középfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

Március 29. Turisztikai Fórum (Kamarai székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Turisztikai fórumot rendez a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 29-én Szegeden, a kamarai székházban. A szakmai rendezvény előadója Horváth Vilmos, az MKIK turizmusért felelős alelnöke, aki egyben az MKIK Turisztikai Kollégiumának elnöke is. Felvezetőjében a turizmus aktuális kérdéseivel foglalkozik, ezt követően kötetlen beszélgetésre kerül sor.

Március 30. Munkaügyi klub márciusban is! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Baross III. terem)

A temetika: a munkaidőkeret gyakorlati alkalmazásának fogásai. Érdemes bevezetni? Mely esetekben felesleges bevezetni? Hogy kell bevezetni? Ha bevezettük, hogy menedzseljük? Hogy szüntessük meg, ha már nem akarjuk alkalmazni?

Március 30. Innovációs klub indul a kamarában! (Gy-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross III. terem, Győr, Szent István utca 10/A.)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnöksége a megyei vállalkozások innovációs képességeinek fejlesztése, az innovációban rejlő lehetőségek felkutatása és a munkaerő piac igényeinek felsőoktatással történő összehangolása érdekében INNOVÁCIÓS KLUBOT indít.

Március 30. Hírlevél, social media, generációk – Hol tart a turisztikai online marketing 2017-ben? (Danubius Hotel Gellért; Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A marketing szakemberek nagy része már nem igazán hisz a hírlevelek hatékonyságában. Ők azok, akik a social media által kínált hirdetési formák irányába fordultak az utóbbi időben. Kérdés, hogy jól döntöttek-e. A Menedzserképző Központ turisztikai workshopján erre keresnek választ.