Jelentős járműflotta-fejlesztés mellett közel 30 százalékkal bővítette foglalkoztatotti létszámát 2016-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szállítmányozási-raktározási szektorban piacvezető BI-KA Logisztika Kft.

A belföldi viszonylatokon kívül mintegy 30 európai országban szállítmányozási, fuvarozási feladatokat teljesítő, emellett 14 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkező cég 2016-ben 6,2 milliárd forint árbevételt realizált – mondta el Szécsi Gabriella, a vállalkozás ügyvezetője. Ez mintegy 300 millió forintos többletet jelent az előző évhez képest, az üzemi eredmény pedig az árbevétel alakulásával összhangban növekedett – húzta alá jelezve, hogy a szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft. ezzel megerősítette a szállítmányozási, raktározási szektorban betöltött vezető pozícióját Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Hangsúlyozta: eközben jelentős létszámfejlesztést is végrehajtottak: jelenleg 179 munkavállalót foglalkoztatnak, mely közel 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. Ennek egyik oka, hogy a piacbővítés terén a társaság új irányokat és stratégiai célkitűzéseket fogalmazott meg az elmúlt időszakban. Az ügyfelek magas színvonalú és rugalmas kiszolgálásának érdekében idén januárban üzletfejlesztési központot nyitott Budapesten, mellyel egyúttal a közép- és kelet-európai, komplex logisztikai szolgáltatóvá válását is igyekszik megalapozni – fogalmazott.

Az ügyvezető szólt arról is, hogy 2016-ban összesen több millió eurót fordítottak 29 új jármű és 20 könnyített, egyenként 26 tonna teherbírású, úgynevezett ultralight pótkocsi vásárlására. Adatainak biztonságos kezelése érdekében pedig épületeiben új beléptető- és kamerarendszert alakított ki – közölte Szécsi Gabriella. A nyilvános cégadatok alapján a szolnoki székhelyű társaság 2014-ben közel 148 millió, míg 2015-ben mintegy 198 millió forint üzemi eredményt ért el. (MTI)