A hét konferenciái, szakmai előadásai, workshopjai közül ajánljuk.

2016. június 21. Hódmezővásárhelyen is „Vállalkozz digitálisan!” (Hotel Ginkgo Sas, Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 2.)

A rendezvény egy országos programsorozat része, ahol a résztvevő vállalkozások megkaphatják a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, így bizonyos pályázatok keretében 5 százalékkal több támogatást kaphatnak IKT-technológiák bevezetésére. E minősítés megszerzésének egyik lépése a rendezvényen való részvétel. A program során előadások hangzanak el vállalkozásirányítási rendszerekről, felhő alapú irodai megoldásokról, közösségi média felhasználásról és E-kereskedelemről, valamint a konferencia után lehetőség van személyes konzultációra a kiállítókkal.

2016. június 21. Munkaegészségügy, munkavédelem, munkabiztonság – Konferencia a kamarában! (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Baross III. terem)

Napjainkban megnőtt a legionella fertőzés (légionárius betegség) kockázata, amelyet gyakran  épületgépész-kórnak is neveznek. A fertőzések kialakulásában döntő szerepet játszanak a különböző épületgépészeti berendezések. A megelőzésével kapcsolatos teendők és hatósági ellenőrzések- ez elsősorban a szállásadókat, fürdőket érinti. Egyes épületgépészeti berendezések üzemszerűen bocsátanak aeroszol méretű vízcseppeket környezetükbe, ezek emberek általi belélegzését kizárni nem lehet. Ezért minden felelős munkaadónak ajánlható ez a tájékoztató.

2016. június 22. Turisztikai Klub (Magyar–Francia Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Rákóczi út 1-3., 3. emelet)

„Balatoni régió: aktuális projektek és trendek bemutatása”

2016. június 22. Direkt és Interaktív Marketing Szövetség KKV Roadshow (Agóra Veszprém – Városi Művelődési Központ, Veszprém, Táborállás park 1.)

Van egy fantasztikus ötlete? Szeretne belőle bevételhez is jutni? Hogyan jut el a termék vagy szolgáltatás az előállító-fejlesztő kreatív munkájától odáig, hogy a kezébe foghassa az, akinek valóban szüksége lehet rá, aki hajlandó fizetni is érte? A DIMSZ megmutatja ezekre a kérdésekre a direkt és interaktív marketing és kommunikációs megoldások területére vonatkozó válaszokat.

2016. június 22. Változások a vámeljárásokban az Uniós Vámkódex hatályba lépésével (Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. III. emelet)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságával együttműködve szervez szakmai előadást és konzultációt. 2016. május 1-én lépett hatályba az Uniós Vámkódex, amely a közel 24 évig hatályban lévő Közösségi Vámkódexet váltotta fel. Magyarország 2004-es uniós csatlakozását követően ez a változás a legjelentősebb a hazai vám- és logisztikai terület számára. A vámkódex változásával kapcsolatban új nemzeti vámtörvény készült, a 2016. évi XIII. törvény, ami szintén május 1-én lépett hatályba.

2016. június 23. Széchenyi Kártya, mikrohitel – Csoportos hiteltanácsadás (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Program keretein belül a vállalkozások hat különböző hiteltermék közül választhatják ki a finanszírozási igényüknek legmegfelelőbb konstrukciót. A kamara folyamatos tanácsadással áll a vállalkozások rendelkezésére.

2016. június 23. Fókuszban Ausztrália és Új-Zéland (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Szabadság tér 7. Platina II. torony, X. emelet, 1001-es sz. terem)

A rendezvény az Ausztrália és Új-Zéland iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, az ausztrál és új-zélandi gazdasági és üzleti környezetről. Az ausztrál és új-zélandi beviteli szabályokról, sajátosságokról, az AUSTRADE tevékenységéről, továbbá sikeres magyar vállalkozások mutatják be az ausztrál piacon szerzett üzleti tapasztalataikat.