A hét konferenciái, üzleti rendezvényei, workshopjai közül ajánljuk.

December 13–14. Adótörvény változások aktuális kérdései – Szakmai tájékoztató (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15. sz.)

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tájékoztató rendezvényt és a 2016. év évközi és 2017. évi törvényváltozásokkal kapcsolatban tart konzultációs lehetőséggel.

December 13. Online pénztárgép – Január 1-től bővül a kötelezettek köre (Gazdaság Háza – FMKIK, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

2017. január 1-től az online pénztárgépek használatára kötelezett gazdálkodók köre bővül. A használat kiterjesztése, a kapcsolódó jogszabályi rendelkezések, számlázási szabályok – különös tekintettel kézi számlák pénztárgépbe való rögzítésének szabályaira – kapcsán tájékoztató rendezvényt tartunk a Gazdaság Házában, a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága szakembereinek közreműködésével.

December 14. Adókonferencia 2017 (Gazdaság Háza – FMKIK, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A rendezvényen sorra veszik a 2017-es adóváltozásokat, részletesen az ART, ÁFA, járulék változásokat, cafeteriát valamint az SZJA, KATA változások áttekintését, értelmezését a társas és egyéni vállalkozások vonatkozásában.

December 15. Fókuszban a fejlesztés, a növekedés és az innováció (Budapest, BKIK Székház, I. ker. Krisztina körút 99.)

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GINOP) folyamatban levő és a közeljövőben várható pályázati kiírásairól részletesen tájékozódhatnak a rendezvény résztvevői. A kisvállalkozások finanszírozási lehetőségei és a Horizont 2020 program lehetőségeiről is sokat megtudhatnak az érdeklődő vállalkozások.

December 15. E-napló – haladó gyakorlati képzés (Kamarai Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12. II. emeleti Gál Ferenc terme)

A képzés azoknak nyújt segítséget, akik már ismerik a napló használat alapjait, azonban kérdéseik vagy problémáik merültek fel a vezetése közben. Az oktatók kiscsoportos konzultáció keretén belül igyekszik választ adni a résztvevők egyéni kérdéseire, valamint tanácsot nyújtani a rendszer használata során felmerülő problémák megoldására.

December 15. Az online pénztárgépek használatának kiterjesztésével és az egyszerűsített adózási formákkal kapcsolatos jogszabályi változások (KEMKIK Székház, Tatabánya Fő tér 36.)

Az előadások során a résztvevők tájékozódhatnak a bizonylatolási szabályokról (számlaadás, nyugtaadás), a pénztárgéphasználatra kötelezettek köréről; a TEÁOR szám jelentőségéről; az üzletben folytatott tevékenységekről; a gépi nyugta helyetti számlakibocsátásról; a mentesülésről a pénztárgép-használati kötelezettség alól; a kitelepülésre vonatkozó szabályokról. Az egyszerűsített vállalkozói adó, kisvállalati adó ismertetése során az adóalanyiság választására jogosultak, bejelentkezési szabályok is szóba kerülnek, valamint az adóalanyiság megszűnésének esetei; a nyilvántartási kötelezettség, az adó alapja, mértéke, bevallása és megfizetése. A kisadózó vállalkozások tételes adója előadásblokkban pedig az az adóalanyiság keletkezéséről, megszűnéséről; a kisadózó jogállásáról (főállású, nem főállású kisadózó) és egyéb kapcsolódó jogszabályokról informálódhatnak az érdeklődők.